Hoppa till sidans innehåll

Information om COVID-19 / Corona

12 MAR 2020 09:02
Information med anledning av coronaviruset. Träningarna fortsätter som vanligt men kan komma att ställas in med kort varsel. Gymnaster med minsta tecken på luftvägsinfektion skall stanna hemma.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2020 09:02

Information till alla som tränar i Tullinge GF. Vi följer utvecklingen noga i föreningen vilket kan innebära att träningar ställs in men i dagsläget så fortsätter vi träna som vanligt men tänk på nedanstående att har era barn påverkan på luftvägarna och även lindriga sådana så håll dem hemma.

Tävlingar som är planerade vet vi i dagsläget att de närmaste som skulle gått av stapeln 14-15/3 är inställd och vi håller alla grupper informerade om vad som händer med de framöver.

Läs nedanstående riktlinjer från gymnastikförbundet noga och fortsätt meddela era ledare eller oss i styrelsen ( på denna mail ) om ni inte kan komma.

Vi finns att nå för eventuella frågor på tullingegymnastikforening@gmail.com.

Hälsningar 
Styrelsen 
Tullinge GF

-----

Riktlinjer och rekommendationer kring Corona (covid-19)

Följande information gäller per idag den 11 mars 2020, klockan 16:00. Om nedan information eller rekommendationer förändras inför kommande aktiviteter, så kommer vi meddela er det omgående på mail. Vi ber er hålla er uppdaterade via angivna länkar.

Nu behöver vi vara extra försiktiga av en allvarlig anledning. Vi förstår att frågorna är många. Vi tar oron på allvar och följer de officiella källorna kring Coronaviruset. Om du eller någon i din närhet är smittad ska du stanna hemma, i enlighet med smittskyddslagen.
Gymnastikförbundet är inte en kunskapsorganisation kring detta område utan vi hänvisar till Folkhälsomyndigheten, UD och WHO. Vi uppmanar till att följa dessa källor och påminner om att det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. Det är alltid individens (vårdnadshavare för de under 18 år) egna beslut om medverkan eller inte. Gymnastikförbundet rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån faktisk aktuell kunskap.
Vi uppmanar samtliga som befunnit sig i riskområden att stanna hemma i två veckor efter hemkomst. Samma uppmaning gäller även den som har någon i sitt hushåll som varit i riskområdena.

Stanna hemma och avstå från träning, utbildning eller tävling om du känner dig sjuk eller krasslig, tänk på din egen och andras hälsa. Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.

Allmänna riktlinjer
För att hålla virussjukdomar borta generellt rekommenderar Folkhälsomyndigheten följande:
1. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
2. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
3. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
4. Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.
För nationella frågor kring Coronaviruset är det Folkhälsomyndigheten som är kunskapskällan. Läs mer via denna länk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/

Gymnastikförbundet följer dessa riktlinjer i relation till de samlingsplatser som förbundet ansvarar för.
Förbundet har samlat rekommendationer och riktlinjer via följande sida, som uppdateras löpande: https://www.gymnastik.se/forforeningar/medicinsktstod/CoronavirusCOVID-19/
Vi förhåller oss till rekommendationerna och ifall de ändras så anpassar vi oss till den nya informationen.
Skribent: Styrelsen
E-post: Adressen Gömd

 

Stöd Tullinge Gymnastikförening!

 

Varje gång du spelar hos Svenska Spel och använder ditt spelkort fördelas ett antal poäng på den klubb eller klubbar du valt. Ju fler poäng klubben har desto större del av potten från Svenska Spel får klubben ta del av.

Allt du behöver för att vara med i Gräsroten är ett Spelkort.

Klicka på länken till Svenska spel ovan, välj Tullinge GF och följ instruktionerna.

Postadress:
Tullinge GF - Gymnastik
Box 1
14621 Tullinge

Kontakt:
Tel: 0702731088
E-post: tullingegymnastikfor...

Se all info