Föreningen

Tullinge Gymnastikförening grundades den 1 Oktober 1956. Grundarna Gärda Eriksson, Britt Söderberg och Britta Grönberg fick snabbt igång verksamheten. Vid starten hade TGF 60 medlemmar och 1957 fanns det 2 flicktrupper, 1 märkestrupp, 1 husmorstrupp och 2 pojktrupper. Den manliga motionstruppen tog Bengt Nyman hand om.

1964 (som lite kuriosa), köptes en ergometercyckel in till föreningen för att kunna testa de aktivas kondition. Detta skedde i samband med att TV startade upp träningsprogramet "Träna med TV". Man t.o.m. utbildade 3 av föreningens medlemmar att sköta testerna på cykeln.

1967-68 hade TGF 619 medlemmar, 444 kvinnliga och 175 manliga. Gymnastiken innefattade allt från lättmotion, ryggymnastik upp till elitgymnastik.

1975 bestod verksamheten av barn- och ungdomsgymnastik för flickor och pojkar i åldrarna 4-17 år, husmorsgymnastik, manlig motion, jazzbalett, konditionsgymnastik, gammeldans till dragspel och gitarr, samt pensionärsgymnastik.

Barbro Martinelle startade som ledare i TGF 1975 och har varit verksam och varit den som hållit i det mesta, både var det gäller gymnastik och ledare. Efter drygt 20 års idogt arbete med TGF bestämde sig Barbro för att trappa ner.

1978-79 började TGF att delta på förbundets uppvisningar och tävlingar. TGF:s truppgymnastik har utvecklats parallellt med förbundets intentioner, ända upp till riksnivå.

1982 startade TGF med Alfa Laval Cup - idag Tullinge Trupp Cup. En trupptävling strax under UT-nivå. Tävlingen har gått av stapeln varje vår sedan dess.

1December 1993 bildade motionssektionen en egen förening, Tullinge Gymmix.

1996 har föreningen drygt 300 medlemmar och 32 ledare och assistenter. Under året har JSM och USMtruppen varit i Riccione på "Festival del Sole 3", en uppvisningsfestival där TGF deltog som enda lag från Sverige tillsammans med 16 andra nationer.

2003 deltog TGF på "12th World Gymnaestrada" i Lissabon, Portugal.Arrangemanget är en av världens största idrottsevenemang och i Portugal var det 29 deltagande länder TGF representerade en del av Team Sweden. Från Sverige reste ca 1000 gymnaster och från TGF var vi 51 stycken. Under drygt en vecka hade vi 3 uppvisningar tillsammans med Sofiaflickorna och Resårerna.

2004 startar vi gymnastik för 3-åringar som snabbt blir väldigt populär.Samma år gör vi en nystart för pojkgymnastiken. Vår pojktrupp låg lite på is då det efter Gymnaestradan -03 var många som slutade. När gruppen startas upp igen så är pojkarna från 6 år och uppåt. TGF har en större satsning på utbildning vilket gör att antalet ledare utökas . Staten beslutar att det ska satsas på idrotten och framförallt flickidrotten vilket gör att "Handslaget " instiftas. Det delas ut pengar under totalt 4 år. TGF söker pengar för start av 3 -årsgymnastiken och pojktruppen, vilket beviljas.

2005 har antalet 3 årsgrupper  blivit 3 stycken. Medlemsantalet ökar ytterligare och det finns nu 16 grupper i föreningen. Utbildning är fortfarande  prioriterat och föreningen försöker skicka så många som möjligt på kurser.Vi söker pengar för ledarutveckling genom Handslaget vilket beviljas. TGF använder dom till en ledarsamverkan på Långholmen i Stockholm. Handslagspengar beviljas även för ytterligare utveckling av pojkgruppen och en 3 årsgrupp till.

2006 Föreningen köper in ett nytt tumblinggolv som länge varit efterlängtat. Det gör att vi kan börja tävla mer på rikstävlingar inom Truppgymnastik där tumblinggolv numera är ett av redskapen. Det börjas även tävlas mer och vi har flera grupper som börjar visa framfötterna och placera sig bra på tävlingar. Ledarantalet är större än på länge. Vi firar också detta år 50-års jubileum med en mycket uppskattad juluppvisning.

2007 Föreningen gör om Tullinge Trupp Cup så att även gymnaster på RM-nivå kan vara med och tävla. Jätteuppskattat och mer deltagande lag än någonsin.
JT tävlar i RM Yngre för första gången och 11 gymnaster och ledare från föreningen deltar i Gymnaestradan 2007 i Dornbirn, Österrike. 30 gymnaster åker till Oskarström för att delta i Gympa Natt och Dag och kommer hem med två silver och ett brons.
JT deltar i Truppligan 1 och 2 för första gången. Föreningen deltog även med ett lag i Truppligan 3 - Fristående. Flertalet av de tävlande var ledare.

Uppdaterad: 05 OKT 2008 20:38

Stöd Tullinge Gymnastikförening!

Varje gång du spelar hos Svenska Spel och använder ditt spelkort fördelas ett antal poäng på den klubb eller klubbar du valt. Ju fler poäng klubben har desto större del av potten från Svenska Spel får klubben ta del av.

Allt du behöver för att vara med i Gräsroten är ett Spelkort.

Klicka på länken till Svenska spel ovan, välj Tullinge GF och följ instruktionerna.

Postadress:
Tullinge GF - Gymnastik